×

Over Bestex Fabricage B.V.

De oprichter van Bestex Fabricage, Patrick Bekkers (1974), is al 27 jaar in de werkkledingbranche actief. Als 18-jarige begon hij in 1992 met het bedrijf P. Bekkers Werk- en Bedrijfskleding. Dit bedrijf zou jarenlang actief zijn in de sector en er zou vooral een grote klandizie in de agrarische sector ontstaan, waar veel van de werkkleding uit het assortiment huis-aan-huis verkocht werd. Na een uitbraak van de varkenspest werden de regels omtrent huis-aan-huisverkoop in Nederland aangescherpt en begon het bedrijf zich vooral te richten op de scholen, de bouw- en de transportsector. Door deze jarenlange ervaring is er bij Bestex grote kennis aanwezig als het over de agrarische sector en bedrijfskledingsector gaat. P. Bekkers Werk- en Bedrijfskleding werd uiteindelijk in 2013 verkocht vanwege gezondheidsgerelateerde redenen.

Voor dit tijdstip werd door Patrick in 2007 echter al de werkkledinggroothandel en -producent Bestex Fabricage B.V. opgericht. Aanvankelijk begon dit bedrijf met 2 medewerkers: eigenaar Patrick Bekkers en allround medewerker Tijn van den Berg. Na het einde van zijn gezondheidsklachten kon Patrick zich sinds 2014 volledig op dit nieuwe bedrijf gaan richten en hij zette zichzelf actief in bij het vertegenwoordigingswerk voor Bestex Fabricage B.V. om het nieuwe werkkledingmerk aan de man te brengen. Sinds 2017 is het bedrijf enorm gegroeid: Bestex Fabricage B.V. levert nu werkkleding aan verkooppunten in de drie landen Nederland, België en Duitsland. Met een team van 7-8 medewerkers biedt het bedrijf nu een zeer groot assortiment aan werkkleding aan, het gaat om allerlei verschillende soorten werkkleding: van foodkleding tot hoge-zichtbaarheidskleding en laskleding, maar ook gewoon de basics zoals overalls, tuinbroeken en werkjasjes/-broeken. Het gaat hier zowel om kleding uit eigen productie van het zelf gevoerde merk Bestex, als om kleding van het bekende Tilburgse werkkledingmerk Havep, waarvan Bestex sinds 2014 een dealer is. Ieder jaar groeit de omzet en het assortiment, jaarlijks gaat dit nu over zo’n 25 tot 30 containers van 40 voet aan werkkleding die geproduceerd en geleverd wordt. Vanwege deze groei zal het bedrijf in de huidige planning in 2021 naar een nieuwe locatie met meer kantoor- en opslagruimte in Oss verhuizen.

Verder hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en duurzaamheid altijd al een belangrijke rol gespeeld voor het bedrijf. Bestex Fabricage B.V. is als sinds 2014 aangesloten bij de Fair Wear Foundation, die zich inzet voor eerlijk arbeidsomstandigheden en lonen in de textielbranche, en Bestex Fabricage B.V. produceert uitsluitend kleding van voor de mens en de natuur veilige doeken die door de onafhankelijke laboratoria van Oeko-Tex van schadelijke stoffen vrij zijn verklaard. Hiernaast is het bedrijf aangesloten bij de lokale mvo-organisatie de Kracht van Oss New Bussiness, die zich inzet voor verwerkelijken van de de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs - Sustainable Development Goals) van de VN voor 2030 in de regio Oss, waar het bedrijf gevestigd is. Daarnaast is het bedrijf als sinds 2013 energieneutraal door het opwekken van groene stroom en zet het bedrijf zich actief in door materialen die binnen het bedrijf gebruikt worden zoals plastic, karton en papier te laten recyclen.